U bent hier

Galaxy 58 - People of 58

Naast een reeks evenementen die aan de voet van het gebouw of in het gebouw zelf worden georganiseerd, zal hét symbool van Brussel onder de noemer Galaxy 58 drie tijdelijke tentoonstellingen opzetten (waarvan er twee plaatsvinden in het ADAM).

60ste verjaardag van het Atomium – A Love Story since 1958

Naast een reeks evenementen die aan de voet van het gebouw of in het gebouw zelf worden georganiseerd, zal hét symbool van Brussel onder de noemer Galaxy 58 drie tijdelijke tentoonstellingen opzetten (waarvan er twee plaatsvinden in het ADAM - Brussels Design Museum (Graphic 58 en Podium 58), op 150 m van het Atomium) die gewijd zijn aan Expo 58 – het universele en luisterrijke evenement waarmee het allemaal begon. Het derde luik heeft plaats in het Atomium zelf: Galaxy 58 - People 58.


Tijdens dit hele jubileumjaar geeft het inkomticket voor het Atomium automatisch toegang tot het ADAM - Brussels Design Museum, zodat iedereen alle tentoonstellingen kan zien en deze unieke pagina's van onze geschiedenis kan herbeleven.

Galaxy 58 - People 58.

Tijdelijke tentoonstelling op een niveau / tijdelijke tentoonstellingsbol (niveau 5)

Talrijke documenten, video’s, foto’s,  voorwerpen en kostuums, waarvan een groot deel nog nooit gepubliceerd werd : deze uitbreiding van de permanente tentoonstelling is meer gewijd aan de mensen die deel uitmaakten van de Expo 58 en de ervaringen van toen.

Op 17 april 1958 opent Brussel de poorten van Expo 58. En hoewel deze tentoonstelling vandaag de weerspiegeling kan lijken van een verdwenen België, kan het belang van dit evenement, met zijn humanistische en encyclopedische dimensie, niet worden overschat.

Op de site van de Heizelvlakte bevinden zich meer dan 110 paviljoenen die de mondiale cultuur in één plek trachten samen te brengen. De stijlen van deze paviljoenen variëren van architecturale krachttoeren tot meer traditionele stijlen. Een van de constructies die de meeste aandacht krijgen, is het Atomium, symbool van Expo 58 en algauw van Brussel, embleem van de Wetenschappen die de Mensheid dienen, en een bouwwerk dat de ambitie van de tentoonstelling onderstreept – Balans van de wereld voor een menselijkere wereld. Gedurende bijna 200 dagen struinen ongeveer 42 miljoen personen door de site van Expo 58 die elke dag tienduizenden bezoekers ontvangt afkomstig uit meer dan veertig landen.

Voor de Belgische families is het bezoek aan de tentoonstelling een ervaring die grote indruk maakt. Sommigen ontdekken er de wereld en zijn culturen dankzij de buitenlandse paviljoenen, anderen komen gewoon flaneren of komen met die bedoeling terug, maar allen herinneren ze zich de imposante tentoonstelling die een ijkpunt in het Belgisch collectief geheugen is geworden.

Behalve het Atomium willen de bezoekers zo snel mogelijk de modeshows in het Amerikaans paviljoen ontdekken, of de replica van de Spoetnik, in het paviljoen van de grote rivaal, de Sovjet-Unie. De bezoeker kan ook rondwandelen in Vrolijk België, een pittoresk, geanimeerd dorp met een mix van traditionele huizen in alle Belgische stijlen. Een pretpark, een zeventigtal restaurants, een kerk die huwelijken inzegent, een stoeltjeslift, een motel en nog zoveel activiteiten zorgen voor een totale, ongeziene en gevarieerde ervaring die bij de bezoekers een onuitwisbare herinnering nalaat aan deze tijd van optimisme en vertrouwen in de toekomst.

23/03/2018 tot 20/01/2019
Atomiumsquare
1020 Laken