U bent hier

Anthony Caro in de tuinen van het van Buuren Museum

De werken van de kunstenaar sieren van het voorjaar tot het najaar de schitterende tuinen van het van Buuren museum. Anthony Caro streefde als geen ander naar de directe confrontatie van zijn werk met de toeschouwer.

In samenwerking met Studio Caro besliste het van Buuren museum haar tuinen open te stellen voor een tentoonstelling rond een van de belangrijkste beeldhouwers van de Engelse én van de internationale scène: Anthony Caro (1924-2013). De werken van de kunstenaar sieren van het voorjaar tot het najaar de schitterende tuinen van het van Buuren museum.

Moderne en hedendaagse beeldhouwkunst vloeit voort uit de trends van vorige eeuwen met weliswaar een belangrijk verschil: ze is intussen verzelfstandigt en beantwoordt niet langer aan een duidelijk afgelijnde functie. De moderne kunstenaar drukt zich vandaag volkomen vrij uit. Anthony Caro vormt als het ware een schoolvoorbeeld van die ontwikkeling. Hij streefde er immers als geen ander naar om het beeld los te wrikken uit zijn beklemming en hield van de directe confrontatie van het werk met de toeschouwer. Voor hem was een beeldhouwwerk kunst met een open venster op de ruimte.

 

Anthony Caro in OKV:

1972 - www.tento.be/OKV-artikel/anthony-caro-pompadour

01/05/2017 tot 08/10/2017
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden