U bent hier

18de Zilvertriënnale

Wat er aan zilveren objecten te zien is, staat bol van de creativiteit en valt op door zijn originele materialen en technieken. Deze ontwerpwedstrijd detecteert en tast de nieuwste tendensen in de hedendaagse zilversmeedkunst af.

De Zilvertriënnale wordt sinds 1965 georganiseerd door het Duitse Gesellschaft für Goldschmiedekunst en het Duitse Goldschmiedehaus in Hanau. Via de resultaten van een gerenommeerde wedstrijd presenteert de Zilvertriënnale op briljante wijze de nieuwste tendensen van de hedendaagse zilversmeedkunst. Door het opzetten van nationale en internationale tentoonstellingen verkreeg de Zilvertriënnale faam en wereldwijde erkenning. Aan de 18de editie namen 138 kunstenaars uit 24 landen deel. Het betreft zowel edelsmeden als designers.

De ideeënrijkdom van de ontwerpers in deze Zilvertriënnale toont zich zowel in gebruikte materialen als in creatieve technieken. Ze komt tot uitdrukking in de verscheidenheid aan inhoudelijke concepten. Naast minder functionele objecten zien we ook gebruiksvoorwerpen als vazen, schalen of bestek. Deze refereren naar hun dagelijks gebruik, maar presenteren zich bovenal als exclusieve kunstobjecten.

28/01/2017 tot 09/04/2017
Hanzestedenplaats
15
2000 Antwerpen
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden