U bent hier

Luc Peire en de klassieke wereld - Pol Jouret, sculpturen

Tijdens de zomertentoonstelling 2018 in de Stichting Jenny & Luc Peire te Knokke wordt het ‘klassieke’ aspect in het werk van Luc Peire belicht.

Tijdens de zomertentoonstelling 2018 in de Stichting Jenny & Luc Peire te Knokke wordt het ‘klassieke’ aspect in het werk van Luc Peire belicht.
Zowel op het gebied van visie, uitgangspunt, thematiek als op het vlak van invulling en uitwerking is het klassieke in het werk van Luc Peire van bij de aanvang sterk aanwezig. 
De confrontatie met Italië en met de meesters van het Trecento en het Quattrocento in 1947-48 sterkte Peire in zijn (klassieke) opvatting en visie over de kunst. 
Een solide lineaire tekenstijl en een persoonlijk ontwikkeld formalisme gekoppeld aan een evenwichtige tektoniek blijven zijn kunst beheersen. Ook op coloristisch vlak streeft Peire naar de perfecte balans. 

Naast schilderijen met ‘klassieke’ titel, worden op de tentoonstelling ‘Luc Peire en de klassieke wereld’ voor het eerst Peires studietekeningen naar Romeinse en Griekse antieke kunst en renaissancekunst, gemaakt tijdens de Italiëreis van 1947-48, getoond. 

 

Dit jaar wordt ook gestart met een nieuw tentoonstellingsluik.

De tuin van de Stichting wordt ter beschikking gesteld van een kunstenaar die naar stijl en concept nauw aanleunt bij het werk van Luc Peire. 
Pol Jouret, in de tijd bevriend met Gilbert Decock, bijt de spits af. 
De Waalse sculpteur toont beelden die door hun abstracte eenvoud spirituele kracht ademen. Elke sculptuur verbeeldt een doordacht groeiproces vanuit de aardse materie naar de suprematie van het geestelijke. Geometrie gecombineerd met cleane materiaalbehandeling en allesomvattende lijn brengen Jourets artistieke geest dicht bij de kunst van Luc Peire en van Gilbert Decock.

07/07/2018 tot 09/09/2018
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden