U bent hier

Kunsthal Sint-Pietersabdij

In een van Gents topmonumenten op de Blandijnberg neemt de digitale monnik Allison je mee op een mysterieus avontuur waarop je kennismaakt met de abdij, als in een film. Hij spreekt je toe vanuit een movieguide, een wereldprimeur. De huidige gebouwen dateren vooral uit de 17de en 18de eeuw, maar de indrukwekkende refter gaat terug tot de Middeleeuwen. Al sinds 1958 vinden in Kunsthal Sint- Pietersabdij belangrijke historische tentoonstellingen plaats, de jongste tijd met de nieuwste tentoonstellingstechnieken: een bezoek moet hier een totaalervaring zijn, die appeleert aan alle zintuigen. Voeg daar nog de tuin bij, een stadsoase, en je ervaring wordt onvergetelijk.

Al vanaf de 9de eeuw is er bij de abdij een wijngaard. In 1970 begon die aan een nieuw leven. Jaarlijks levert hij een paar honderd flessen ‘In Monte Blandinio’ op.

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen:

 

Historische Huizen Gent verenigt zeven Gentse topmonumenten: het Gravensteen, het Belfort, de Sint-Pietersabdijde Sint-Baafsabdij, de stadspaleizen D'Hane Steenhuyse en Museum Arnold Vander Haeghen en het Gentse stadhuis.

 

Home

Open: 
Dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Ook geopend op 26 december, Paasmaandag, Pinkstermaandag en de eerste maandag van de Gentse Feesten.
Gesloten: 
Maandag, 24, 25, 31 december en 1 januari.
Prijs: 
De prijzen zijn verschillend in functie van de tentoonstelling zie de website van De kunsthal.
Gratis: 
De gelijkvloerse verdieping van de Sint-Pietersabdij is gratis te bezichtigen. Je kan dus een vrij bezoek brengen aan de pandgangen en pandhof, de permanente opstelling Tussen Hemel & Aarde en de tuin van de abdij.
Combiticket: 
De CityCard Gent vervangt de vroegere museumpas en is een elektronische kaart. Er zijn 2 types kaarten: Citycard: voor €30 (48u) of €35 (72u) kan u de belangrijkste Gentse musea, monumenten en attracties bezoeken, genieten van een boottochtje op de Gentse binnenwateren én tram en bus gebruiken. De CityCard wordt verkocht in de musea, de toeristische informatiepunten en de hotels.
Trein: 
Gent-Sint-Pieters (Te voet vanuit het centrum van Gent: Volg de voetgangersbewegwijzering naar het Kunstenkwartier / Sint-Pietersplein-site / Sint-Pietersabdij)
Tram: 
1 (halte Veergrep, dan 10 minuten te voet via de Kannunikstraat en Kazernenstraat)
Bus: 
34, 35, 36, 55, 57, 58, 70, 71, 72, 73, 74, 76, 77, 78 (halte Heuvelpoort, dan 5 minuten te voet via de Overpoortstraat) - 5 (halte Sint-Pietersplein)
Kunsthal Sint-Pietersabdij
9000 Gent
Sint-Pietersplein
9
Vlaanderen
Oost-Vlaanderen
+32 (0)9 243 97 30
+32 (0)9 243 97 34

Tentoonstellingen