U bent hier

Kempens Diamantcentrum

In augustus 2014 opende het Kempens Diamantcentrum in Nijlen officieel zijn deuren. In het nieuwe bezoekerscentrum verneem je alles over de diamantgeschiedenis van de Kempen, je krijgt toeristische informatie over de streek en je kan ook streekproducten kopen.

 

Fietsers en wandelaars vinden in het Kempens Diamantcentrum informatie op maat of kunnen even verpozen in de binnentuin. Wie ten volle het leven van de Kempense diamantbewerker wil ervaren, kan een rondleiding boeken of op eigen tempo het belevingscentrum bezoeken. Topstuk is uiteraard Slijperij Lieckens, een van de laatste vooroorlogse slijperijen uit de streek. De slijperij bevindt zich vlak naast het Kempens Diamantcentrum. Slijperij Lieckens is ondertussen volledig gerestaureerd en open voor publiek. Diamantslijperij Lieckens werd erkend als beschermd monument (inkom 2 euro).

 

   Logo-Diamantcentrum

 

Open: 
Maandag tot en met vrijdag van 9u30 tot 16u30, zaterdagen en elke eerste zondag van de maand van 10u tot 16u.
Gesloten: 
Tijdens officiële feestdagen en tussen Kerstmis en Nieuwjaar.
Prijs: 
€2,00
voor een bezoek aan Slijperij Lieckens. Het Kempens Diamantcentrum is gratis te bezoeken.
Combiticket: 
Combinatiepakketten voor een dagvullend bezoek. Na een rondleiding met gids in het Diamantcentrum kan je de andere troeven van Nijlen en omgeving ontdekken. http://www.briljantekempen.be/wp/bezoek/aanbod/
Trein: 
Het Diamantcentrum ligt op 300 meter van het station van Nijlen.
Bus: 
Volgende buslijnen stoppen aan het kerkplein in Nijlen: 150 (Herentals-Nijlen-Lier), 151 (Herenthout-Nijlen-Lier), 152 (Grobbendonk-Nijlen-Lier). Van op het kerkplein, loop je langs het Gemeentehuis en steek je de spoorweg over. Meteen over de spoorweg, ga je rechts de Spoorweglei in. Het Diamantcentrum bevindt zich na 20 meter op je linkerkant.
Kempens Diamantcentrum
2560 Nijlen
Spoorweglei
42
Vlaanderen
Antwerpen
+32 (0)3 481 81 48

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN