U bent hier

De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK)

De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) en het Koninklijk Conservatorium vormen samen de School of Arts van de HoGent. De school wil getalenteerde en gemotiveerde studenten in contact brengen met excellente pedagogen, actieve kunstenaars, vormgevers en theoretici van kunst en vormgeving. De ontwikkeling van de kunsten, onderwijs en onderzoek binnen een internationale perspectief zijn haar belangrijkste taken.

Het gevarieerde aanbod aan artistieke disciplines die onder het dak van KASK & Conservatorium Gent huizen, garanderen wederzijds inspirerende en relatief open opleidingen. Met het stimuleren van kruisbestuiving komt de school tegemoet aan het toegenomen belang van interdisciplinariteit. Ook worden studenten ingewijd in de talrijke theoretische en artistieke onderzoeksprojecten van onze docenten en onderzoekers.

De verschillende campussen van KASK & Conservatorium liggen in het hartje van Gent. De stad mag bogen op een reputatie binnen de internationale kunstenwereld en is traditioneel erg geliefd bij studenten. Niet alleen vormt dit artistieke klimaat een vruchtbare omgeving voor KASK & Conservatorium, de onderwijsinstelling neemt er ook actief aan deel met de organisatie van onder meer tentoonstellingen, concerten, festivals, lezingen, film screenings en de coproductie van een internationaal kunstenmagazine.

 

KIOSK

KIOSK neemt een specifieke positie in binnen het Vlaamse kunstenlandschap. Als ruimte voor actuele kunst situeert het zich in het segment tussen grote, museale en institutionele tentoonstellingsruimtes enerzijds, en de kleinere experimentele ruimtes anderzijds. KIOSK startte zijn activiteiten in 2006 in een klein, glazen paviljoen. Die tijdelijke locatie werd in februari 2010 ingeruild voor een nieuwe expositieruimte in het voormalig anatomisch theater van het gerestaureerde Instituut Cloquet op de Bijlokesite.

 

MAP

MAP is een projectruimte waarin masterstudenten uit verschillende afstudeerrichtingen hun werk presenteren aan het publiek.

De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK)
9000 Gent
Jozef Kluyskensstraat
2
Vlaanderen
Oost-Vlaanderen
+32(0)9 24 33 600

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN