In 1999 is het 400 jaar geleden dat Antoon van Dyck werd geboren. Antwerpen herdenkt dit met een niet te missen retrospectieve over het totale oeuvre van Antoon van Dyck. Gelijktijdig worden in Antwerpen maar liefst acht andere tentoon­stellingen georganiseerd, vindt opnieuw een kleurrijke editie van de Zomer van Antwerpen plaats en staat ook de productie van Laus Polyfoniae van het Festival van Vlaanderen - Antwerpen in het teken van de Antwerpse schilder. 

Al deze evenementen vormen samen het Van Dyck 1999-project.

De coördinatie en de organisatie van Van Dyck 1999 zijn in handen van Antwerpen Open v.z.w.. 

Antwerpen Open werd in 1997 opgericht met als doelstelling de internationale culturele uitstraling van Antwerpen te bevorderen. Van Dyck 1999 is het eerste grootschalig project om dit doel te realiseren. 

De promotiecampagne zoals zo dadelijk beschreven, is het werk van een zeskoppig communicatieteam, waarbinnen elke medewerker een aantal kerntaken heeft, maar waar de nadruk ligt op geïntegreerde, horizontale communicatie. Deze aanpak wil Antwerpen Open ook naar buiten toe vertalen. 

Antwerpen Open is met Van Dyck 1999 cultureel ambassadeur van Vlaanderen en staat onder hoge bescherming van Hunne Majesteiten Koning Albert en Koningin Paola. 

Dit artikel is beschikbaar voor abonnees

Een abonnement kost slechts €55 euro per jaar (leraren en studenten €51) en je ontvangt daarvoor 6 publicaties.

Reeds abonnee? Dan kan je hier inloggen.

Abonnement

Een abonnement kost slechts €55 euro per jaar (leraren en studenten €51) en u ontvangt daarvoor 6 publicaties.

Abonnement online

Lees alle artikels van OKV online en doorzoek de voorbije vijftig jaargangen voor slechts €27.

Abonnement + Museumpas

Wie een nieuwe Museumpas (€59) aanschaft samen met een OKV-abonnement (€55) betaalt slechts €110i.p.v. €114voor combi museumpas en abonnement.

Proefabonnement

Proef eens van OKV.
Voor €28 krijg je drie nummers toegestuurd.